top of page

Doğum sonrası cinsel hazı geliştirmenin 9 yöntemi



Doğum gerçekleştikten yaklaşık 6 hafta sonra (yaralar normal hızda iyileştiği ve istendiği sürece) doktorunuz size cinsel hayatınıza normal şekilde devam edebileceğinizi söyler. Peki ya her şey bıraktığınız gibi değilse? Ya orgazma ulaşmak eskisi kadar kolay değilse? Bunlar tanıdık geliyorsa, endişelenmeyin, bir kaç tavsiye sunuyoruz. Doğumdan sonra bütün kadınlarla görülen yan etkiler olsa da sizin yaşadığınız durum size ve vücudunuza özel de olabilir.

  1. Kegel Egzersizleri: Hamilelik süresince pelvik tabanında birçok değişim gözlenir. Bu kasları güçlendirmek ilk adım. Pelvik kasları kasıp bırakarak yapılan egzersiz sayesinde cinsel hazı ve orgazmı bir seviye ileri taşımak mümkün. Kegel kaslarını sıkıp bırakmak çok sıkıştığınızda idrar kaçırmamak için kendinizi sıkmanıza benzer. Bu sıkıştırma aslında vajinadan anüse doğru uzaman alandaki kasların sıkıştırılması olarak algılanabilir.

  2. Kayganlaştırı kullanımı: Doğum sonrası vücudunuz iyileşirken her şeyin normale dönmesi için birkaç ayarlama yapmanız gerekebilir. Vajinal kuruluk, özellikle emziren anneler için sıkça görülen bir durumdur. Kayganlaştırıcı kullanmak cinsel birleşme sırasında sürtünmeyi engellediği için zevk almanızı kolaylaştıracaktır. Kayganlaştırıcı olarak sıradan kremler ve yağların kullanılmaması önemlidir. Özellikle çok hassas olan vajinal bölgede enfeksiyonlara sebep olabilir. Eczane ve marketlerde satılan lubrikan, ya da kayganlaştırıcı jel adı altındaki ürünleri kullanabilirsiniz.

  3. Doğru zamanı beklemek: Çoğu kadın için cinsel yaşam doğum sonrası 6. haftadan itibaren normale dönecektir, fakat sadece izin verildiği için her gün seks yapmak doğru bir tercih olmayabilir. Çok kez orgazma ulaşmayı ya da doğum öncesinde olduğu gibi zevk almayı deneyip hayal kırıklığı yaşamaktansa içgüdülerinizin size doğru zamanı söylemesini bekleyin.

  4. Masturbasyon: İşlerin yolunda gitmesi için bazen işi kendiniz yapmalısınız. Zaman zaman vücudu haz ve orgazma elverişli hale getirmek için masturbasyon gereklidir. Özellikle doğum sonrasında genital bölgenin hissiyatı ve hassaslık düzeyini algılamak için de etkili bir yönetem olarak kullanılabilir. Doğum sonrası vücudunzda bir takım değişiklikler olur. Değişimleri tek başınıza deneyimleyerek başlayabilirsiniz.

  5. İlaç kullanımı: Doğum sonrası için herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, kullandığınız ilaçlar da haz ve orgazma engel olabilir. Özellikle antidepresan türü ilaçların kullanımı seks hormonlarının dengesinde değişikliğe sebep olabilir. Eğer sorunun bu olduğunu düşünüyorsanız doktorunuzla iletişime geçip ilaçlarınızda düzenleme yapabilirsiniz.

  6. Egzersiz/spor: Eve bir bebek geldikten sonra muhtemelen daha önce hiç olmadığınız kadar yorgun hissedebilirsiniz. Spor yapmak yerine kısa bir uykuyu tercih etmek isteyebilirsiniz. Fakat egzersiz cinsel tatmin oranını arttırır. Bu nedenle mümkün olduğunca kendinizi çok zorlamayacak şekilde egzersiz yapmayı ihmal etmeyin. Sahilde kısa bir yürüyüş bile olabilir.

  7. Bebeksiz düşünceler: Zevkinize odaklanmak için, bebekle alakalı tüm düşünceleri devre dışı bırakmanız gerekir. Bu özellikle yeni anneler için biraz zor olabilir. Partnerinizle baş başa olabileceğiniz ve sadece birbirinize odaklanabileceğiniz zamanlar ayarlamaya gayret edin.

  8. Pozisyon: Doğum sonrası vücudunuz iyileşme döneminde olduğundan farklı seks pozisyonları canınızın acımasına sebep olabilir. Kadının üstte olduğu pozisyonları denemek, hız ve derinlik kontrolü kadınlarda olduğundan doğum sonrası daha kolay ve ağrısız bir seçenek olabilir.

  9. Yetişkin oyuncakları kullanımı: Doğum sonrası her şeyin normale dönmesini beklerken seks hayatını renklendirmek için küçük takviyeler gerekebilir. Kendinize uygun oyuncağı deneyerek bulup, cinsel hayatınıza renk eklemekten utanmayın. Oyuncaklar hem bireysel hem de partnerle birlikte kullanılabilir. Yetişkin oyuncakları ile ilgili bilgi için pembebulutlar.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Backgroun image by Freepik.com

Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page