top of page

Avrupalılardan mültecilere toplumsal cinsiyet standartları eğitimi



Çok az erkek bir prezervatifi elindeki plastik penise ifadesizce geçirebilir. Ali ve Ahmadzai da istisna değiller. İki Afgan asıllı sığınmacı ve on tane dah erkek bir mülteci merkezinde cinsellik eğitimi alıyorlar. Ve kıkırdamalar hiç durmuyor.

“Benim geldiğim yerde, kızlarla konuşulmaz.” diye açıklıyor Ahmadzai. “Eğer konuşursan Taliban seni taşlayarak öldürür.”

Geçtiğimiz yıl başında Köln’de meydana gelen cinsel saldırı olaylarından sonra Avrupa ülkelerinin hükümetleri aşırı milliyetçi değerlere sahip bazı mültecilerin ileride sorunlara neden olabileceğini açıkladı.

Şimdilik Broechem’de yapılan cinsellik eğitimleri isteğe bağlı fakat gelecek yıla kadar Belçika’da mültecilerin cinsellik eğitimi almasının zorunlu hale getirilmesi bekleniyor. Norveç’te şimdiden zorunlu.

Almanya’da da verilen eğitimlerin arasına toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konuların dahil edilmesine karar verildi.

Öncelik cinsel tacizi engellemek. Farklı kültürlerden gelen insanlar için onay kavramı farklı anlamlara bürünebilir. Veya onay kavramını ifade etme şekli kültürden kültüre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle farklı kültürden insanların bu konuda ortak bir paydada buluşması büyük önem taşıyor.

Mültecileri direkt bir tehlike olarak görülmesi ise çok da asıllı değil. Mültecilerin çoğu tecavüzcü olmak yerine tecavüz mağduru durumunda kalıyor. Uluslararası Af Örgütü’nün raporuna göre kadın mültecilerin birçoğu göç esnasında ve geldikleri merkezlerde cinsel saldırı ve tecavüze maruz kalıyor.

Avrupalılar Orta Doğu değerlerini taşıyan insanlar konusunda endişelenirken, mülteciler de Avrupa değerlerine alışmakta ve adapte olmakta zorluk çekiyor.

Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page