top of page

Yeni yıl oynaşma rehberiniz!



Yeni Yıl Zamanı!

Yeni yıla girerken soğuklardan korunmak için oynaşmalar peşindeyseniz işte bilmeniz gerekenler:

Konu tatil sezonlarında yakışıklı/güzel bir yabancıya yaklaşmak ya da sevdiğiniz kişiyle yakınlaşmak olunca bizleri aniden sevgi pıtırcıklarına dönüştüren bir güç gerçekten de var. Hatta Durex 2013 yılında İngilizlerin 50%’sinin cinsel birleşme yaşama olasılıklarının yılbaşı zamanı arttığını tespit ettiği bir araştırma yayınladı.

Yılbaşı döneminde cinsel sağlığınızı kontrol altında tutabilmeniz ve istenmeyen sürprizlerden uzak durabilmeniz için sizlere birkaç ipucu ve tavsiye vereceğiz.

Önceden planlayın.

Tatil döneminde doktorlarınız muhtemelen normalden daha az saatler çalışıyor olacak. Bu nedenle kullandığınız doğum kontrol yöntemi hangisiyse (vajinal halka, doğum kontrol hapı, doğum kontrol enjeksiyonu, prezervatif vs.) sizi tatil boyunca güvende tutacağından emin olun. Ne yapmanız gerektiğinden emin değilseniz lütfen doktorunuza veya bir kliniğe önceden başvurun.

Paketleyin!

Hayır, hediyelerden bahsetmiyoruz! Her ihtimale karşın cinsel sağlığı elde tutma amacıyla hem kadın hem erkeklerin yanlarında prezervatif taşıması çok önemli. Eğer yeni bir partnerle seks yapacaksanız, doğum kontrol metodlarından herhangi birini kullansanız dahi mutlaka prezervatif kullanın. Çünkü prezervatif sadece hamilelik değil aynı zamanda cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan korunmanın en etkili yöntemidir.

Unutmayın!

Neyin yapılıp neyin yapılmayacağının kontrolü her zaman sizin elinizde. Bu nedenle prezervatif taşıma sorumluluğu sadece erkeklere ait değil.

Yeni yıl arifesi yılın en yoğun geçen zamanlarından. Rutin değişiklikleri, partiler, aile organizasyonları, ve çoğunlukla artış gösteren seyahatler…

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

Eğer doğum kontrol hapı kullanıyorsanız bu yoğunlukta aklınızdan çıkmaması ve ilacı her gün aynı saatlerde alabilmeniz için telefonunuza ilacı almanız gerektiğini size hatırlatacak bir alarm kurabilirsiniz.

Diyelim ki plan yapmadınız ve korunmadınız. Ertesi gün hapı kullanma ihtiyacınız olabilir. Ertesi gün hapı bir doğum kontrol yöntemi değildir. Fakat acil durumlarda (korunmama, prezervatifin patlaması vs.) istenmeyen hamilelikleri önlemek için kullanılabilecek bir yoldur. Ertesi gün hapı korunmadan girilen cinsel ilişkiden sonraki 72 saat içerisinde alınmalıdır.

Ve tabii ki yılın son günlerinde özellikle de korunmayı alışkanlık haline getirmediyseniz, cinsel sağlık kontrolü…

Haz almak da cinsel sağlığın bir parçasıdır!

Cinsellik üremek dışında haz almak içinde yapılan bir aktivitedir. Bu aktiviteyi kişiler için zevkli yapan en önemli etken de, kişilerce isteniyor olması, yani kişilerin bu ilişkiyi istiyor, bu ilişkiye onay veriyor olmasıdır. Alkol kullanımının özellikle yüksek olduğu yılbaşı döneminde, çok zararsız görünen oynaşmalar aslında kişilerin rızası dışında gerekleşiyor olabilir. Cinsel içerikli herhangi bir davranışın karşınızdakine de en az size verdiği hazı vereceğinden emin olmak için diyalog kurmak, bu insanın alkol etkisinde olmadan ‘evet’ dediğinden emin olmak çok önemli.

Hele ki yıl nasıl başlarsa öyle geçer inanışından yola çıkarsak: Sağlıklı başlayın, sağlıklı geçsin!


Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page