top of page

Gynopedia: Yeni cinsel sağlık hizmeti rehberiniz



Kadınların çoğu kapsamlı cinsellik ve üreme sağlık hizmeti almakta zorlandığını belirtiyor. Çokça seyahat eden kadınların ise jet hızında cinsel sağlık hizmetine ulaşması neredeyse imkansız.

Gynopedia gezgin kadınlara Dünya çapında güvenilir cinsel sağlık hizmeti sunuyor.

İsmi kulağa şaka gibi gelen bir internet sitesi bu soruna bir çözüm üretmeye çalışmış. Gynopedia gezgin kadınların kolayca ulaşabileceği ve okuyabileceği, cinsel sağlıkla bilinmesi gereken birçok bilgiyi ücretsiz olarak kadınların hizmetine sunuyor. Bulunduğunuz yere ve ülkeye göre cinsel sağlık hizmetine, ihtiyaçlarınız doğrultusunda, kolayca ulaşmanızı sağlıyor. Üreme klinikleri, jinekologlar, test merkezleri hatta kürtaj klinikleri ile ilgili bile tavsiyelerde bulunuyor.

Ayrıca yine bulunduğunuz bölgeye göre kendi konunuz üzerinden o ülkenin genel bakış açısı ile ilgili de bilgiye sahip olabilirsiniz. Bulunduğunuz yerdeki LGBTQ topluluklarına da bu site üzerinden ulaşmanız mümkün.

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

Gynopedia’nın yaratıcısı Lani Fired: “Neden mi Gynopedia’yı çıkardım? Dürüst olmak gerekirse eşi benzeri olmadığı için.”

Kullanım tarzı için Wikipedia’yı örnek alan, Gynopedia şu an 67 Kuzey Amerika, Afrika, Asya ve Güney Amerika olmak üzere birçok şehir ile ilgili cinsel sağlık bilgisine ev sahipliği yapıyor.

Diğer birçok sitede olduğu gibi Gynopedia kullanıcılarına site üzerine bilgi ekleme ve var olan bilgileri düzenleme imkanı sunuyor. Böylece sitedeki cinsel sağlık hizmeti bilgileri güncel ve her ekonomik seviyeye yönelik oluyor, aynı zamanda daha fazla şehirin cinsel sağlık hizmeti bilgilerine erişim sağlanabiliyor.

“ Ben bir sağlık profesyoneli veya bir girişimci değilim. Ve aslına bakılırsa burada ne işim var onu bile bilmiyorum. Ben sadece sigortasız, bolca seyahat eden ve bugüne kadar birçok şehirde sağlık konusunda aradıklarına ulaşamamış ve kaybolmuş biriyim. Siteyi kurmamdaki asıl amaç kendi yaşadığım problem üzerinden, diğer kadınlara yardımcı olabilmek.” Lani Fried


Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page