top of page

Bazı çocuklar hemcinslerinden hoşlanır: In a Heartbeat animasyon filmi yakında bizlerle!



Çocuklarda cinsel yönelim

Animasyonlar algılamakta güçlük çekilen konuları anlatmakta kullanılan en iyi araçlardan biri. Bizlere, aslında konunun ne kadar da kolayca anlaşılabileceğini de kanıtlıyor. 2017'nin yazında tamamlanması beklenen In a Heartbeat animasyon filmi erkeklerden hoşlandığını kimseye açmamış bir çocuğun, kalbi göğsünden çıkıp hayalindeki çocuğu takibe başlamasıyla, açılma sürecini riske atmasını konu alıyor.


Yapımcı: Beth David and Esteban Bravo 2017

Hazır konuya girmişken, nedir şu hoşlanma meselesi? Hemcinsten hoşlanmak işi?

Cinsel yönelim, yani bir bireyin duygusal, fiziksel ve zihinsel olarak kime ilgi duyduğu (heteroseksüel, homoseksüel, biseksüel, gibi) doğuştan geldiğine ve ergenlikte belirginleştiğine dair birçok çalışma ve veri vardır.

Toplumsal cinsiyet (feminenlik, maskülenlik) ile doğrudan alakalı değildir. Bu sebeple küçük bir çocuğun oynadığı oyuncaklar, kiminle oynadığı, ilgi duyduğu hobiler ve renk seçimlerinden bir cinsel yönelim belirlemesi yapmak mümkün değildir.

Cinsel yönelim bir ruhsal bozukluk, tedavi edilmesi gereken, ya da tedavi edilebilen bir şey değildir. Bir çocuğun cinsel yöneliminde tedavi ile değişim sağlayabileceğini beyan eden kişilere güvenilmemesi ve Tabipler Birliğine bildilirmesi gereklidir. Bu tarz bilim tarafından onaylanmamış terapiler çocuğun ruhsal, bedensel, zihinsel ve cinsel gelişimi için son derece sakıncalıdır.

Cinsel yönelim doğuştan belirli olsa da, ergenlikle birlikte, cinsel gelişim, hormonlar ve dürtülerle birlikte belirginleşir.


Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page