top of page

Bu Kadınlar Uzaylı!



Bugün Dünya kadınlar günü, “bağyan” değil, kadınlar günü. Bedenleriyle, güzellikleriyle, haklarıyla, seçimleriyle, başarılarıyla, onları oldukları kişi yapan her şeyleriyle kadınların günü.

Ne iş yapar peki, nelerle uğraşır bu kadınlar derseniz; aslında istedikleri her şeyi yapabilecek güce sahiptirler. Toplumsal cinsiyet genellemelerinden sıyrılabildikleri sürece yapamayacakları iş yoktur. Bir kadının yapabileceğine, elinden geleceğine inanılan işlerle kendilerini sınırlandırmadıkları her an başarıya bir adım daha yaklaşırlar. Neyi yapıp neyi yapamayacaklarını başkalarından değil, bildiklerinden ve edindikleri tecrübelerden öğrenirler.

İsterlerse marangoz olabilirler, aşçı da, öğretmen de olabilirler, şoför de, doktor da olabilirler, astronot da… Bunun yanında isterlerse anne olabilirler, ama olmasalar da hala kadındırlar.


Astronot demişken... Bu kadınlar gününde biraz çocukluğunuza dönüp kendinizi şımartmak isterseniz; Lego’nun yeni çıkan “NASA Kadın Astronotlar” serisine göz atabilirsiniz. Lego bu seriyi NASA kadınlarının matematik, bilim, teknoloji ve mühendislik alanındaki gözardı edilemeyecek başarılarını ve katkılarını hatırlatmak amacıyla üretmiş. Boşuna demiyoruz yani istedikleri her işi yapabilirler diye.



NASA'nın ilk uzay aracının uzaya gönderilmesinde çok önemli rol oynamış fakat tarihin tozlu defterleri arasında kaybolmuş kadınları konu alan Hidden Figures (Gizli Sayılar) filmini izlemek de (şimdi vizyonda), kadınların neler yapabileceğini kendinize ve çevrenizdekilere hatırlatmak için iyi bir fikir olabilir.

Kadınlar günümüz kutlu olsun!

Kadın ve cinsellik konulu eğitim ve seminer davetleriniz için Rayka Kumru ile iletişime geçebilirsiniz.


Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page