top of page

Met Gala 2018’in kırmızı halısı insan hakları ve HIV/AIDS farkındalığı için parladı



Christina Montes

Met Gala’da kırmızı halı bu yıl farkındalık için parladı. Balmain x (RED)* işbirliğinde Olivier Rousteing’in tasarımları Jennifer Lopez, Alex Rodriguez, Juliette Binoche, Julia Stegner, Natasha Poly, Güney Afrikalı komedyen Trevor Noah, ve model Natalia Vodianova tarafından sergilendi.

Uzun yıllar birçok kişi ve kurmun konuşmaktan uzak durduğu HIV/AIDS, modanın sanatla birleştiği, tasarımın mimariyle yarıştığı, popüler kültürün ikonlaşmış gecelerinden Met Gala’nın odak noktalarından biri haline geldi.

Balmain’in ihtişamlı tasarımları dün akşam düzenlenen Gala’dan sonra ifonly.com/red-auctions adresinde açık arttırma ile satışa sunuldu. Satışlarından elde edilecek tüm gelirin (RED)’e bağışlanacağı tasarımların açılış fiyatları 1,500-5,000 dolar arasında değişiyor. Açık arttırma 21 Mayıs’ta sonuçlanacak.

Kırmızı halının başka bir ucunda ise yazar, prodüktör ve oyuncu Lena Waithe, Wes Gordon imzalı Carolina Herrera gökkuşağı bayrağı pelerini ile karşımıza çıktı. Dün gece verdiği röportajlarda kendisini 'gey bir Tanrıça' gibi hissettiğini belirtmişti. ‘Tasarımı gördüğümde çok duygulandım; sadece muhteşem olduğu için değil, çok net bir mesaj vereceğimiz için’. LGBTİQA+ bireylerin hakları adına, tüm dünyada görünür olamayan, ve görüp yok sayılan milyonlarca insanı temsilen ‘ben buradayım’ mesajı verdi. Tarihin mi modaya, yoksa modanın mı tarihe yön verdiğini tekrar tartışmaya açtı…


Photography by Eli Schmidt

*(RED), birey ve şirketleri AIDS ile mücadeleye teşvik etmek adına Bono ve Bobby Shriver tarafından kuruldu. 2006’dan bu yana Uluslararası AIDS ile Mücadele Fonu için 500 milyon dolardan fazlasını toplamayı başardı. Gana, Kenya, Lesoto, Ruanda, Güney Afrika, Swaziland, Tanzanya ve Zabiya’da 110 milyon insanın HIV’i önleyici eğitimler, tedavi, danışmanlık, HIV testi ve sağlık hizmetlerine erişimine katkı sağladı.

Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page