top of page

Tinder Jenerasyonu da cinsel problemler yaşıyor mu?



Konu cinsel amaçlı kullanım olunca tinder gençleri dış dünya tarafından başıboş, sorumsuz ve umursamaz olarak tanınıyor.

Fakat Birleşik Krallık’ta yaşayan 16-21 yaşları arası gençlerin 10’undan en az 1 tanesi sadece geçtiğimiz yıl içerisinde can sıkıcı bir cinsel problem yaşamış olduğunu itiraf etti.

Anket sonuçları gençlerin de seks sırasında endişe, güçlük veya yetersizlik gibi sorunları olduğunu ortaya koyuyor.

Uzmanlar, National Survey of Sexual Attitidues and Lifestyles (Ulusal Cinsel Tutum ve Yaşam Tarzı) araştırması sonucuna göre, genç insanların özellikle cinsel işlev, istenmeyen hamilelik önleme ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar konusunda tavsiyelere ihtiyaçları olduğunu belirtiyor.

Genç kadınlarda 21.3% oranında ve en sık görülen problem; doruk noktasına (orgazma) ulaşmak. Liste seks sırasında zevk eksikliği (9%), seks sonrası fiziksel ağrı (%8), uyarılmama ve düşük cinsel istek (8%) olarak devam ediyor.

Genç erkeklerde 13.2% oranında ve en sık karşılaşılan problem ise; doruk noktasına (orgazm ve boşalmaya) istenilenden daha hızlı ulaşmak. %8.3’lük oran, doruk noktasına ulaşmakta zorluk çekiyor. %7.8’i erekte olamıyor veya mevcut ereksiyonu devam ettiremiyor, %5.4’lük kısım zevk alamazken, %4.8’i seks sırasında endişeleniyor.


Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page