top of page

Aşk, seks ve romantizmin kariyerle ne ilgisi var?



78 yıl önce, 500 milyoneri tek tek inceledi.

Bu milyonerlerin özel ilişkileriyle ilgili günümüzde de geçerli olan önemli bir şey farketti.

Bundan neredeyse bir asır önce, gazeteci Napoleon Hill; Amerika’nın en varlıklı ve başarılı iş adamlarını incelemeyi ve belgelemeyi kendine bir hedef olarak belirledi. Kendi çabalarıyla milyoner olmuş 500’den fazla kişiyi yıllar içinde inceledi ve yaptığı araştırmalar sonucu yazdığı “Think and Grow Rich” adlı kitap 1937’de en iyi satanlarda zirveye ulaştı. Kitapta “para yapmanın sırları” 13 madde halinde açıklanmıştı.

10. madde- “cinsiyet dönüşümü gizemi”- aşk, romantizm ve seksin başarı ve varlık yolunda önemli faktörler arasında olduğunu savunuyor.

“Hayatlarında belli yerlere ulaşmış erkeklerin çoğu bir kadın tarafından motive edilmiştir.”

Hill diyor ki: “Seks arzusu insan arzuları içinde en güçlü olanıdır.

Kılık değiştirip başka alanlara yönlendirildiğinde ise motivasyon unsuru arzunun hayal gücü, cesaret gibi özelliklere katkısı olur, yani bu arzu özellikle edebiyat, sanat olacak şekilde birçok alanda kişiye fayda sağlar.

Aşk, romantizm ve seks erkekleri yapabileceklerinin en iyisini yapmaya teşvik eden duygulardır. Bu üçünün bir araya gelişi ise bir erkeği dahilik boyutuna bile taşıyabilir.

______________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________

Facebook COO’su Sheryl Sandberg: “Vereceğiniz en önemli karar, kiminle evleneceğinizdir.” sözüyle Hill’in teorisini destekler.

Aslında söylenenler anlaşılabilir geliyor. Daha önce Washington Universitesi’nde Brittany C. Solomon ve Joshua J. Jackson tarafından bir araştırma vicdanlı bir eşe sahip olmanın maaş yükseltebileceğini gösteriyor.

Vicdanlı eşler, partnerlerinin kariyerlerine odaklanmasına daha fazla müsade ediyor ve bu durumu anlayışla karşılıyor. Vicdanlı eşe sahip olan insanlar evlilikleriyle ilgili daha tatminkar ve memnun olduklarından, stress ve gereksiz sürtüşmelerden uzak bir yaşam sürdüklerinden, evlerinden aldıkları enerji onları iş konusunda daha çok motive ediyor.

Hill’in bazı sözlerinin modası geçmiş dahi olsa- kendisi varlıklı erkekleri incelemiş ve yazdığı şeyleri erkekler için yazmıştır- konu varlık ve başarı olunca ilişkilerin bu denli önemli olduğunu söylüyorsa bir bildiği vardır.

Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page