top of page

Pokemon Go: Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlara Karşı Yardımcınız?



Kondommn adındaki bu kurgusal karaketi yakalayan oyuncular daha güvenli bir seks yolundalar.

Pokémon Go oyunu çıkalı kısa bir süre oldu, ve oyun birçok bilim insanı tarafından araştırmalarına veri toplamak için kullanılıyor. Aynı zamanda birçok “koltuk patatesini” bir sürü dijital canavarı yakalamak umuduyla sokaklara döküyor. Hızla yayılmaya devam eden bu akıllı telefon çılgınlığı insanları oyunla beraber anıtlara da (Auschwitz-Birkenau Devlet Müzesi, Arlington Ulusal Mezarlığı) yönlendirdiği ve kamu güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle kınandı.

Lütfen hepsini yakalayacağım diye uçurumdan düşmeyin!

Pikachuları nerede ve ne zaman yakalamaya çalışmanın doğru olacağı hala büyük bir çelişki ama tahminen şu konuda hepimiz aynı fikirdeyiz:

Kimse cinsel yolla bulaşan enfeksyon “yakalamak” istemez.

Bu durumda Pokémon Go karakterlerinden esinlenerek yaratılan Kondommn devreye giriyor.

Karakterin yaratıcıları, Advocates for Youth, genç insanlarla çalıştıkları için gençlerin hayatlarını hangi olayların nasıl etkilediğini takip ederek mümkün olduğunca trendlere en uygun kalmaya çalıştıklarını belirtti. 14-29 yaş arası gençleri cinsel sağlık konusunda eğiten ve sağlıklı kararlar almaya teşvik eden bu organizasyon Kondommn karakterini geçtiğimiz hafta Facebook sayfasında paylaştı. Karakterin resmi başka kullanıcılar tarafından on binlerce kez paylaşıldı. Pokémon Go hayranlarıyla iletişime geçmek sadece sosyal medyada ilgi çekmekle ilgili değil, aynı zamanda hayat kurtarabilmekle ilgili.

Amerika Birleşik Devletleri Sağlık Bakanlığı web sitesinde şöyle açıklıyor: “Eğer gençler cinsel ilişkiye giriyorlarsa, her cinsel davranışta doğru şekilde prezervatif kullanmaları gerekli.” Fakat prezervatif kullanımı hakkında verilen ciddi ders ve uyarılar çoğu zaman gerektiği kadar ilgi çekmiyor. Bu noktada tekrar Kondommn karaketi devreye giriyor. Çünkü gençlere onların dilinden eğlenceli ve ilgi çekici şekilde bilgi veriyor.

Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page