top of page

Erkekler güzel kadınlarlayken prezervatif kullanmıyor mu?



Tıbbi e-gazete BNJ Open’ın haberine göre, University of Southampton’da Anastasia Eleftheriou tarafından yürütülen bir araştırma çekiciliğin prezervatif kullanımı üzerindeki etkisini inceledi. 18-69 yaşları arasındaki 50 heteroseksüel erkek üzerinden yürütülen bu araştırmaya göre; erkeklerin kadınları çekici bulmasıyla cinsel ilişki istekleri tamamen doğru orantılıyken, kadın ne kadar çekici geliyorsa prezervatif kullanım oranı o kadar düşüyor. Yani araştırmanın sonucunda, kadınların çekiciliğinin erkeklerin prezervatif kullanım tercihlerini büyük ölçüde etkilediğini söylemek mümkün.

Dünya çapında genç insanlar üzerinde yapılan bir çok araştırmanın sonucuna göre de, dış görünüşü temiz gözüken ya da tanıdık aracılığıyla tanıştıkları kadınlarla birliktelik sırasında erkeklerin prezervatif kullanma ihtimalleri, cinsel yolla bulaşan enfeksiyon riskinin düşük olarak algılanmasından dolayı azalıyor.

Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların (CYBE) dış görüntü ve genel sağlık durumu ile alakası olmadığı gibi, birçoğu belirtisiz de varolabilmektedir. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tanısı için yapılabilecek en etkili çözüm cinsel olarak aktif olduktan sonra belirli aralıklarla CYBE testi yaptırmaktır. Tek partnerli olmayan kişiler için cinsel ilişki sıklığına göre 6 ayda bir ya da yılda bir mutlaka CYBE testi yaptırılması tavsiye edilir. CYBE testleri kan ya da idrar testi ile yapılan ve genellikle komplike olmayan testlerdir.

Kaynak Resim: durex.com

Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page